Stekt Fiskepudding med spisskål, grønne grønnsaker, potetsalat og rekesaus
Hverdagskost blir enkel festmat
Ingredienser
POTETSALAT500 g potet
1 dl rømme
1 dl majones
1/2 purreløk
1 kvist dill
1 sitron
Slik gjør du
Skrell og kutt potetene i terninger, kokes i saltet vann i ca. 10 minutter. Del purreløk i 2, skyll i kaldt, rennende vann, snittes deretter i tynne strimler. Bland potet, purreløk, dill, majones og rømme. Smak til med salt og sitronsaft.
REKESAUS
40 g smør
30 g hvetemel
4 dl melk
1 dl rekekraft
100 g renset reker
40 g smør
30 g hvetemel
4 dl melk
1 dl rekekraft
100 g renset reker
Smelt smør og visp inn mel. Spe med melk og rekekraft litt og litt, kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett rekene ved servering.
GRØNNE GRØNNSAKER
Bruk grønnsaker etter ønske, f.eks. brokkoli, sukkererter, asparges.
1/2 spisskål
Bruk grønnsaker etter ønske, f.eks. brokkoli, sukkererter, asparges.
1/2 spisskål
Del spisskål i 6 båter, kok spisskålen og grønnsakene i saltet vann i ca. 5 minutter. Vend opp med smør og finsnittet gressløk ved servering.
RØRVIK FISKEPUDDING
800 g
800 g
Fiskepudding deles i skiver og stekes i smør 3 minutter på hver side.
Oppskrift utviklet av Thomas Borgan