Stekt Fiskepudding med spisskål, grønne grønnsaker, potetsalat og rekesaus

Hverdagskost blir enkel festmat

Ingredienser
POTETSALAT
500 g potet
1 dl rømme
1 dl majones
1/2 purreløk
1 kvist dill
1 sitron
Slik gjør du

Skrell og kutt potetene i terninger, kokes i saltet vann i ca. 10 minutter. Del purreløk i 2, skyll i kaldt, rennende vann, snittes deretter i tynne strimler. Bland potet, purreløk, dill, majones og rømme. Smak til med salt og sitronsaft.

REKESAUS
40 g smør
30 g hvetemel
4 dl melk
1 dl rekekraft
100 g renset reker

Smelt smør og visp inn mel. Spe med melk og rekekraft litt og litt, kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett rekene ved servering.

GRØNNE GRØNNSAKER
Bruk grønnsaker etter ønske, f.eks. brokkoli, sukkererter, asparges.
1/2 spisskål

Del spisskål i 6 båter, kok spisskålen og grønnsakene i saltet vann i ca. 5 minutter. Vend opp med smør og finsnittet gressløk ved servering.

RØRVIK FISKEPUDDING
800 g

Fiskepudding deles i skiver og stekes i smør 3 minutter på hver side.



Oppskrift utviklet av Thomas Borgan