Breiflabbhale med bakt løk, nepe, rødbeter og brokkoli, og løk- og kaperssmør
Når du skal lage noe ekstra godt
Ingredienser
BAKT LØK1 løk
50 g smør
1 dl eddik
50 g sukker
Slik gjør du
Del løk i to, ”svi” løken på snittflaten i en tørr stekepanne. Bak i ovn på 150 grader i 20 minutter med sukker, smør og eddik. Del løken i løkskåler ved endt baking.
GRØNNSAKER
4 små neper
4 små rødbeter
brokkoli
Skrell neper og rødbeter, rens buketter av brokkoli. Kok i saltet vann, nepe i 10 minutter, rødbeter i 30 minutter, brokkoli i 4 minutter.
BREIFLABB
800 g breiflabbhaler
2 fedd hvitløk
25 g smør
25 g olje
Del breiflabb opp i serveringsstykker på 200 gram. Stek i 4 minutter på begge sider i olje, på slutten av steketiden tilsettes smør og hvitløk. Øs det gode smøret over og stek videre i 1 min.
LØK OG KAPERSSMØR
100 g kapers
150 g smør
1 sjalottløk
Sitron
Brun smøret nøttebrunt, tilsett skivet sjalottløk og kapers. Smak til med sitron.
Oppskrift utviklet av Thomas Borgan