Pizza med røkt laks fra RØRVIK, rømme og ruccola

Sett stekeovnen på maksimum, med stekebrettet inni. Stryk utover et tynt lag tomatsaus og legg på noen skiver Mozzarella og dryss over litt revet hvitost. Legg bunnen rett på det glovarme stekebrettet og stekt til osten har smeltet og pizzaen er gylden og crispy. Topp med tynne skiver av røkt laks fra RØRVIK, og en neve ruccola samt et par store spiseskjeer med rømme.

Pizzabunn

  1. Bland samen ingrediensene og spe med lunket vann
  2. Sett til heving i minimum 1 time
  3. Del i 4 emner og kjevle ut til 4 runde pizzaer på et melet bord

Tomatsaus

  1. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett tomatene og la det småkoke i 10 - 15 minutter
  2. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak den til med salt, pepper, olivenolje og evt. ferske urter
4

PORSJONER

INGREDIENSER

  • 400 g røkt laks fra RØRVIK
  • 2 stk. Mozzarellaost
  • Hvitost
  • 1 pakke ruccola
  • 1 boks Sæterrømme
Pizzabunn
  • 400 g mel
  • ½ dl olivenolje
  • 1,5 dl vann
  • 15 g gjær
  • Salt
Tomatsaus
  • 1 sjalottløk
  • ½ kinesisk hvitløk / 2 fedd hvitløk
  • 1 boks knuste tomater
  • God olivenolje
  • Evt. basilikum/ timian

Oppskrift utviklet av Andreas Holmboe