Fiskekaker med Röstipotet, remulade, asparges og egg

Fiskekakene stekes i smør i en panne på medium temperatur 2-3 min på hver sider, eller så kan du settes de i ovnen samtidig som potetene i 10 min.

Dander fiskekaker og poteter annenhver på en tallerken, legg over en god skje remulade, 2 stk asparges og 2 båter egg.

 

Röstipotet

  1. Skrell potetene og rasp dem i en bolle med den fineste siden på rivjernet.
  2. Tilsett en halv finkuttet løk, salt og pepper og bland godt.
  3. Varm opp stekepannen med nøytral olje på medium temperatur.
  4. Form potetene til ”boller” i hendene og klem ut vesken, legg de i pannen og trykk de ned litt med en steikespade slik at de ligner en fiskekake.
  5. Stek de til de er gylne på begge sider og etterstek i ovnen på 200 °C i 10 min

Asparges

  1. Skrell aspargesene og knekk eller skjær av den nederste grove biten.
  2. Kok opp 2dl vann i en kasserolle og ha i en god klatt smør.
  3. Kok aspargesene i 2-3 min avhengig av størrelsen, og smak til med salt og pepper.

Egg

  1. Eggene kokes i 8 min, skrelles og deles i 4 deler.

Remulade

  1. Alt blandes og smakes til med salt, pepper og sylteagurk- lake etter smak.
4

PORSJONER

INGREDIENSER

  • 8 fiskekaker fra RØRVIK
  • 8 poteter
  • 16 asparges
  • 2 egg
  • ½ løk
  • Olje
  • Meierismør
  • Salt og pepper
Remulade
  • 115 gr majones (1pakke Mills majones)
  • 1 ss kapers
  • 1 ss hakket persille
  • 1 ss hakket sjalottløk
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1-2 ss sylteagurk lake
 

Oppskrift utviklet av Andreas Holmboe