Fiskekaker med Röstipotet, remulade, asparges og egg
Fiskekakene stekes i smør i en panne på medium temperatur 2-3 min på hver sider, eller så kan du settes de i ovnen samtidig som potetene i 10 min.
Dander fiskekaker og poteter annenhver på en tallerken, legg over en god skje remulade, 2 stk asparges og 2 båter egg.
Röstipotet
- Skrell potetene og rasp dem i en bolle med den fineste siden på rivjernet.
- Tilsett en halv finkuttet løk, salt og pepper og bland godt.
- Varm opp stekepannen med nøytral olje på medium temperatur.
- Form potetene til ”boller” i hendene og klem ut vesken, legg de i pannen og trykk de ned litt med en steikespade slik at de ligner en fiskekake.
- Stek de til de er gylne på begge sider og etterstek i ovnen på 200 °C i 10 min
Asparges
- Skrell aspargesene og knekk eller skjær av den nederste grove biten.
- Kok opp 2dl vann i en kasserolle og ha i en god klatt smør.
- Kok aspargesene i 2-3 min avhengig av størrelsen, og smak til med salt og pepper.
Egg
- Eggene kokes i 8 min, skrelles og deles i 4 deler.
Remulade
- Alt blandes og smakes til med salt, pepper og sylteagurk- lake etter smak.
PORSJONER
INGREDIENSER
- 8 fiskekaker fra RØRVIK
- 8 poteter
- 16 asparges
- 2 egg
- ½ løk
- Olje
- Meierismør
- Salt og pepper
Remulade
- 115 gr majones (1pakke Mills majones)
- 1 ss kapers
- 1 ss hakket persille
- 1 ss hakket sjalottløk
- 2 ss hakket sylteagurk
- 1-2 ss sylteagurk lake
Oppskrift utviklet av Andreas Holmboe