Nyheter

Rørvik Fiskemat kåret til Årets Lokalmatprodusent

SpareBank 1 SMN kåret i samarbeid med Trøndersk Matfestival Vikna-bedriften Rørvik Fiskemat til Årets lokalmatprodusent.

Økonomisjef Sunniva Nicolaisen i Rørvik Fiskemat fikk overrakt den nyinnstiftede prisen av konserndirektør Vegard Helland i Trondheim på åpningsdagen til Trøndersk Matfestival. Banken ønsker gjennom prisen å stimulere lokalmatprodusentene i Trøndelag og Nordvestlandet til lønnsom og vekstkraftig drift.

– Vi setter utrolig stor pris på denne utmerkelsen. Vi har jobbet knallhardt de siste årene for å få frem Rørvik-merket og å styrke økonomien. Artig at dette blir lagt merke til, sier Sunniva Nicolaisen.

– Det er interessant å se at veldig mange lokalmatprodusenter har kraftig vekst i omsetning. Det betyr at det er stor interesse for produktene som produseres og at det absolutt finnes vilje til å betale litt ekstra for å få mat med lokalt særpreg, sier Vegard Helland.

– At Rørvik Fiskemat vinner i år synes vi er veldig gledelig. Selskapet har hatt stort fokus på både produktutvikling og design, og som har fungert, sier Helland.

Rørvik Fiskemat økte omsetningen i fjor med 10 prosent til 20 millioner kroner. Resultat før skatt ble 306.000 kroner. Virksomheten sysselsetter 14 årsverk.

Rørvik Fiskemat produserer over 500 tonn med fiskemat i året, som selges i alle dagligvarekjedene i Trøndelag. Selskapet har vunnet flere priser for sine kvalitetsprodukter. Bedriften er en del av Rørvik Fisk-konsernet, som startet sin virksomhet så tidlig som i 1927. Rørvik Fisk eies av Ragnvald Pettersen (74 år), og konsernet har sin base i Rørvik i Vikna kommune i Nord-Trøndelag.