Nyheter

Barnas Skreifestival



Onsdag 13. mars fikk vi besøk av barnehagebarn fra mange barnehager i Nærøysund. Vi tok imot store og små på våre avdelinger på Nordbruket i Rørvik. Første pulje som kom, var så heldig å få se på at båten «Vesleper» leverte nattens fangst og fikk følge fisken fra båten, opp til kaikanten og videre inn i mottaksrommet. Bjørn på Brygga hadde samlet opp en hel masse fiskearter på et bord som vi kunne utforske og hadde masse lærdom å dele med oss!

Visste du for eksempel at Skrei kan skilles fra vanlig kyst-torsk med noen enkle huskeregler? Eller at breiflabben har en egen innebygd fiskestang over hodet? Eller at vi har en søt liten hai som kalles Pigghå, som svømmer rundt i våre farvann?

Turen videre gikk til vår andre avdeling på Nordbruket – nemlig Salteriet. Her var det full produksjon denne dagen, så vi fikk se på trucker som manøvrerte store fiskekar rundt om i lokalet, flekkemaskina som forvandlet fisken fra rund til flat og «spyttet» ut ryggbein etter ryggbein, saltstrøern som fikk saltet til å drysse over fisken som snø og en ny lukt som mange ikke var helt vant til…!

En liten spasertur videre gikk bort til Heimbrygga, hvor vi ble møtt av «Selma Salar» som bød på dagsfersk fiskekake på gaffel fra Rørvik Fiskemat! I 2. etasje ventet en snodig sirkusdirektør fra Italia som ønsket oss velkommen til en morsom liten forestilling. Selma og sirkusdirektør «Enderinetti» var på jakt etter en liten fiskelus på avveie og fant den på de merkeligste plasser! Videre bød de på tryllemagi og sang, og etter barna hadde fått levert sine kunstverk som de hadde med fra barnehagen, kunne Selma Salar vise oss et spektakulært sjongleringsshow.

Håper alle barn og voksne hadde en spennende og litt annerledes barnehagedag sammen med oss. Velkommen tilbake til neste år!