Nyheter

SALTFISK SERVERT TIL VERDENS BESTE KOKKER

Rørvik Fisk sin saltfisk var et av de utvalgte produktene som ble servert til verdens beste kokker i Spania denne uken. Tirsdag var det kåring av "The world's 50 Best Restaurants 2018", og i forbindelse med dette var det flere arrangement i San Sebastian og Bilbao der norsk sjømat av beste kvalitet ble servert. 

"THE WILD SEAFOOD BUNCH"

Som oppkjøring til kåringen av verdens beste restauranter inviterte Norges Sjømatråd, i samarbeid med det svenske matmagasinet Fool Magazine, til arrangementet "the Wild Seafood Bunch Party" i San Sebastian. Over 200 matskribenter, importører, restauranteiere og kokker fikk servert smaksprøver av norsk sjømat av aller beste kvalitet.

Sjømatrådet hadde fått svært anerkjente kokker til å tilberede den fantastiske sjømaten. Heidi Bjerkan fra restaurant Credo i Trondheim lagde smaksprøver av reker fra Lyngen Reker, krabbe fra Seashell og tørrfisk fra Halvorsfisk. Mens Dominique Crenn, som ble kåret til verdens beste kvinnelig kokk i 2016, serverte eksepsjonelle smaksprøver av kongekrabbe og sjøkreps fra Norwegian King Crab. Rodrigo Belda, som driver flere anerkjente restauranter i Oslo, serverte østers fra Norwegian Shores.

Chef Pablo Vicari, fra Michelinstjerne-restauranten Elkano, grillet kongekrabbe og ikke minst saltfisk fra RØRVIK. Saltfisken ble grillet og servert med nydelige tomater fra Spania.

Det var en fantastisk arena Norges Sjømatråd hadde lagt til rette for der både eksisterende og potensielle nye kunder fikk smake på norsk sjømat. Kokkene og gjestene ga svært gode tilbakemeldinger på kvaliteten og smaken av Bacalao fra RØRVIK. Deriblant den verdenskjente Michelin-kokken Juan Mari Arzak som syntes saltfisken var perfekt. 

Saltfisken vår ble også servert på "Chef's Feast" dagen etter der representanter fra verdens beste restauranter var tilstede. 

For flere bilder fra arrangementet, se følgende link fra Norges Sjømatråd https://flic.kr/s/aHsmhJsxXs

SALTFISK OG SPANIA SOM MARKED

Spania har vært et svært viktig marked for Rørvik Fisk i lang tid. Hvert år produserer vi ca 500 tonn med saltfisk som i hovedsak eksporteres til Spania, og det utgjør omtrent 30 % av all omsetningen i Rørvik Fisk.

Saltfisken fra Rørvik er godt etablert i markedet og kjent for å være et produkt av høy kvalitet. Vi produserer saltfisk på den tradisjonelle måten og leverer produktene i hele Spania.

Det var en tillitserklæring å bli valgt ut til å være leverandør til arrangementene i San Sebastian og Bilbao denne uken, og det var spesielt artig å få tilbakemelding direkte fra stjernekokkene på at produktene våre er av topp kvalitet.

Vi anbefaler også lesing av Anders Husa sin blogg fra arrangementet 

https://andershusa.com/the-worlds-best-chefs-cooked-with-norwegian-seafood-dominique-crenn-heidi-bjerkan-pablo-vicari

 

Foto av Juan Mari Arzak og Sunniva Nicolaisen: Norges Sjømatråd

Foto saltfiskrett: Anders Husa andershusa.com