Nyheter

Vi lanserer nye oppskrifter fra Borgan

Vi vil nå i august lansere nye spennende oppskrifter laget av Thomas Borgan. Oppskriftene gis ut som et eget oppskriftshefte og vil også bli tilgjengelig her på våre nettsider.

Når Rørvik skulle velge en kokk for samarbeid, fikk vi i både pose og sekk – Thomas Borgan er ikke bare av lokal opprinnelse, men også en av Europas beste kokker.

Vi i Rørvik er så heldig å ha fått et fruktbart samarbeid med den meritterte kokken, som tross sine unge 35 år, allerede har en karriere det står stor respekt av. Fra kokkelinja ved Ytre Namdal videregående skole og gjennom lærlingetida ved Britannia hotell i Trondheim, har han tatt steget via noen av de beste matstedene vi kjenner, til å bli en prisvinnende mester i sitt fag.

Fra Trondheim til New York

Det er nemlig på gourmetrestauranter som Palace grill i Oslo, Restaurant 5 bord og Bølgen & Moi i Trondheim samt i verdensmetropolen New York, at den fremadstormende kokken har bygd sin karriere. De siste fire årene har han drevet og eid Kontrast Catering i Trondheim.

- Jeg har vært heldig som har fått jobbe på steder hvor gode matopplevelser er alfa og omega, sier den sympatiske rørvikmannen.

Europeisk mester

Merittlista er lang. I 2011 ble han kåret til årets sjømatkokk, og i de to følgende årene vant han både NM og Nordisk kokkemesterskap. Det førte ham til EM i 2015, hvor matentusiasten fra Rørvik kokkelerte seg helt fram til førsteplass. VM i 2016 endte med en fjerdeplass. I dag har Borgan mer fokus på nye muligheter i sin daglige jobb enn på mesterskap.

- Får se om jeg stiller igjen hvis sjansen byr seg, ler han.

Råvarene er viktigst

Med en grunnleggende kjærlighet til kokkefaget, er det gleden ved det å komponere nye matretter og jobbe med gode råvarer som ligger til grunn for Borgans karriere.

- En bonus ved det å jobbe som kokk, er å få drive med spennende matformidling og -opplysning. Jeg er glad i å se reaksjonene hos folk, og sørge for å gi dem gode mat- og drikkeopplevelser. Jeg liker også at jeg kan spre min egen matglede og entusiasme ved å utdanne nye innen faget, forteller kokken, som gang på gang understreker viktigheten av det å jobbe med gode råvarer:

- En god råvare er selve grunnlaget for å kunne gjøre en god jobb som kokk. Uten gode råvarer er jeg sjanseløs.

I samarbeidet med Rørvik ønsker Borgan å være en god ambassadør for det han mener er god kvalitet.

 

«Rørvik er en garantist for gode råvarer. Her kan jeg jobbe med både ferskt råstoff og foredlet fisk av fantastisk kvalitet»

Thomas Borgan