Rørvikburger med spicy kål og wasabisalat, grillet hjertesalat, og syltet sopp

Lokal helt tilberedt med ekte kjærlighet

 

Ingredienser
KÅLSALAT
1/4 hodekål
2 dl majones
1/2 finkuttet grønn chili
2 ss revet ingefær
1 ss wasabi
1 sitron
Slik gjør du

 

Finsnitt hodekål i tynne strimer, bland med majones, grønn chili, wasabi og ingefær. Smak til med sitron og salt.

 

 

SYLTET SOPP
10 stk champignon
1 dl sukker
1 dl vann
1 dl 7% eddik

 

Kok opp vann, sukker og eddik. Hell syltelaken over skivet champignon og la det trekke minst 5 min. (Soppen blir enda bedre hvis den får trekke en time)

 

 

SALAT
1 hjertesalat
Olivenolje
Havsalt

 

Del hjertesalat i 4, skyll og rens den i kaldt vann. Mariner i olivenolje og dryss på havsalat. Grill på grillen 3 minutter på hver side eller i en tørr stekepanne.

 

 

BURGER
1-2 pk Rørvikburgere
4 burgerbrød

 

Stek burgerne i panne i smør, ev. i ovn på 200 grader i 10 minutter eller på grillen. Anrettes i burgerbrød med kålsalat i bunn, deretter burger, høvlet reddik, sopp og salat på toppen.

 



Oppskrift utviklet av Thomas Borgan